Pastellinsävyjä puutalossa - Villa Nya Hoppetin muutos Siuntiossa

Siuntiossa asuva nelihenkinen perhe oli etsinyt jo jonkin aikaa uutta kotia. Mitä pidemmälle uuden kodin etsintä jatkui, sitä selkeämmin kävi ilmi, että jokaisesta uudessa kotiehdokkaassa jäi jotakin puuttumaan. Perheen nykyinen talo taas oli valoisa, tilava ja sijainniltaan upea, mutta ei vastannut tyyliltään perheen toiveita. Lisäksi keittiö, kylpyhuoneet ja sauna olivat vanhentuneita. Myös julkisivu ja piha kaipasivat remonttia. Kodin hyvät puolet kuitenkin houkuttelivat jäämään. Niinpä perhe teki päätöksen jäädä nykyiseen taloon ja remontoida sen mieleisekseen. Perhe ehti toteuttaa keittiöremontin keittiöliikkeen kautta ja sisustaa lastenhuoneet kauniisti, kunnes he ottivat yhteyttä minuun. Nyt olisi muun asunnon vuoro. 
 
Projektin alussa tehtiin muutama linjaveto: lattiamateriaali jätettäisiin toistaiseksi ennalleen ja vaihdettaisiin vasta kun lapset ovat hieman kasvaneet. Kalustehankinnoissa yhdistettäisiin uusia hankintoja olemassaoleviin kalusteisiin. Lisäksi käytettäisiin laadukkaita materiaaleja ja uusittaisiin eteisen ja makuuhuoneen vaatesäilytykset toimiviksi. Asiakkaat myös halusivat, että hoidan suunnittelun lisäksi muutostöiden projektinhallinnan, jotta he voisivat keskittyä olennaiseen eli perheeseen ja omiin töihinsä.
Tästä alkoi hauska, mielenkiintoinen ja tapahtumarikas muutosprojektimme Villa Nya Hoppetin parissa. 

interior-anna-koponen-06 p.jpg

Olohuoneesssa on upea 4,5 metrin korkeus harjan kohdalla. Ilmavuutta ja korkeutta korostetiin vaihtamalla vanhojen, ilmettä madaltavien kiskovalojen tilalle Molto Lucen suunnattavat Lit spottivalaisimet. Olohuoneesren löytyi uusi matto Catalinasta: Linie Designin Justin Iwory on vaalea, mutta pinnan kuvio tekee siitä kiinnostavan. Vanhaa sohvaryhmää täydennettiin kanervan värisillä Innovationin Frej nojatuoleilla sekä tammisella Sits Love sohvapöydällä.  

interior-anna-koponen-05 p.jpg
Keittiössä Foscarinin betoniset valaisimet yhdistettiin Artekin Pirkka tuoleihin. 

Keittiössä Foscarinin betoniset valaisimet yhdistettiin Artekin Pirkka tuoleihin. 

interior-anna-koponen-14 p.jpg

Perhe ihastui Eliisa Tuiskun Intergalactic tauluun, joka toikin väriä ja pirteyttä olohuoneeseen ja avokeittiöön. Taulussa toistuva Hexagonal-kuvio toistuu ympäri taloa eri yksityiskohdissa, kuten wc:n tapetissa, kylpyhuoneen mosaiikkilaatoissa ja makuuhuoneen seinähyllyissä. 

interior-anna-koponen-10 p valotettu.jpg
interior-anna-koponen-09 p väri.jpg

Päämakuuhuoneen yhteydessä olevaan wc-tilaan valittiin Wall&Decon tapetti. Tapetin saa myös tarvittaessa  vedenkestävänä wet-systems tapettina. Tapetissa olevaa hexagonal kuviota toistettiin myös makuuhuoneen seinähyllyissä. Mittatilauksena tilattuun allaskaappiin yhdistettiin Tapwellin messinkinen hana sekä Superfrontin Mini Mircus messinkiset vetimet. Hayn Strap peili yhdistettiin antiikkimessinginvärisiin seinävalaisimiin.

interior-anna-koponen-08 p väri.jpg
interior-anna-koponen-12 p.jpg

Kodin isoon kylpyhuoneeseen ja saunaan tehtiin kokonaisvaltainen remontti. Kylpyhuoneessa yhdistettiin 60 x 60 cm Laattapisteen kuivapuristettu porcellanato seinälaatta November Rain  pieneen 5 x 5 cm II River lattialattaan. Suihkuseinällä on ABL:n valkoinen heagonal mosaaiikkilaatta. Suihku on Tapwellin ja amme Noro Mood. Amme on perheen lasten ilonlähde ja aktiivisessa käytössä. 

interior-anna-koponen-01 p.jpg
interior-anna-koponen-02 p.jpg

Asiakaiden toiveena oli mahdollisimman valkoinen sauna. Lauteet ovat valkoisella vahalla käsiteltyä leveää haapaa. Saunan ja suihkuhuoneen väliin tehtiin T-mallinen lasitus, joka käsiteltiin likaa hylkivällä nanopinnoittella. Lasitus avaa tilan ja antaa katseen siirtyä saumattomasti kylpytilasta saunan kauniisin paneleihin. Saunassa vaihdettiin kiukaan paikka ja keskitettiin se ikkunan alle.  Kiuas on valkoinen Harvia Cilindro PC70VHEE 6,8kW sähkökiuas upotuskauluksella ja digitaalisella ohjauspaneelilla. Valaistus toteutettiin epäsuorilla kuituvaloilla lauteiden alle asennettuina. Saunan ikkuna antaa myös juuri sopivan verran valoa saunatilaan. 

Remontti- ja rakennustyöt toteutti rakennusliike Vanha Kaupunki. 

interior-anna-koponen-03 p.jpg

Messingin lämpöä ja vihreän rauhallisuutta - hohtava sisustustrendi jatkuu edelleen

Superfrontin keittiöovet messinkisillä Circus vetimillä ja Tapwellin messinkisellä hanalla. Kuva: Superfront

Superfrontin keittiöovet messinkisillä Circus vetimillä ja Tapwellin messinkisellä hanalla. Kuva: Superfront

Pitkään jatkunut messingin ja kullan käyttö sisustuksissa näyttää edelleen pitävän pintansa, ja hyvä niin! Varsinkin näin joulun alla huomaan harakkana bongaavani messinkisiä ja kultaisia yksityiskohtia sieltä sun täällä ja hypisteleväni varsinkin messinkisiä tarjottimia aina niiden sattuessa käden ulottuville.

Messingin ja kullan rinnalle on noussut sisustuksiin syvä vihreä väri, jota tämän vuoden Habitaressakin nähtiin runsaasti. Kävin muutama viikko sitten työmatkalla Saksassa ja kas, siellä pääsi todella upottautumaan syvien vihreiden ja lämpimien messinkisten värien maailmaan. Varsinkin Baijerin alueella Joulu on iso juttu ja näkyy kaikkialla. Ja tänä jouluna koristellaan vihreällä ja kullalla!

Alla muutama vinkki skandinaaviseen makuun sopivasta messingin ja vihreän käytöstä sisustuksessa.

Papermintin tapetti 1925, Elloksen Xet Large vati, Louis de Poortere Fading world Jade matto, Jotexin Rörvik kynttelikkö ja 4B1P Revolution peilisarja.

Papermintin tapetti 1925, Elloksen Xet Large vati, Louis de Poortere Fading world Jade matto, Jotexin Rörvik kynttelikkö ja 4B1P Revolution peilisarja.

Vihreään voi myös yhdistää nyt hyvin ajankohtaisen sametin. Alla Hakolan Lazy sohva Design Moodin Riikka Partikaisen suunnittelemassa upeassa Loft by EKE malliasunnossa www.designmood.fi.

Hakolan Lazy sohva Design Moodin Loft by EKE

Hakolan Lazy sohva Design Moodin Loft by EKE

Jos messingin ja vihreän käyttö suurilla pinnoilla jännittää liikaa, on hyvä vaihtoehto lisätä niitä mausteeksi arjen pieniin hetkiin ja yksittäisiin, pienempiin kalusteisiin. 

Vasemmalta oikealle: 1. Kultaisiksi sudittuja kananmunia, kuva: Apartment Therapy, 2. Malli Aleece Wilson (Elite) kuva: CARLOS+ALYSE 3. AYTM messinkiset salaattiottimet

Vasemmalta oikealle: 1. Kultaisiksi sudittuja kananmunia, kuva: Apartment Therapy, 2. Malli Aleece Wilson (Elite) kuva: CARLOS+ALYSE 3. AYTM messinkiset salaattiottimet

Cubin Beetle Lounge

Cubin Beetle Lounge

Yllä Cubin Beetle lounge tuoli vihreällä sametilla ja messingin värisillä jaloilla. Tuolia myy esimerkiksi Formverk. Alemmassa kuvassa Tikkurilan Color Now 2017 Hazy värikokoelmaan kuuluvat viileät rikotut pastellit  N439 Syvänne ja Tikkurila Nefriitti.

2017-11-17 COllage 4.jpg

Oma suosikkini vihreistä sävyistä on Tikkurilan V444. Väri toimii kauniisti Suomen valo-olosuhteissa ja on aina hyvin kaunis. Alla Da Daa design blogista Anna Pirkolan taidonnäyte. 

Kuva: Anna Pirkola Da Daa -blogi, Tikkurila V444

Kuva: Anna Pirkola Da Daa -blogi, Tikkurila V444