Terassin ja parvekkeen sisustus – näin luot kesäksi tunnelmaa

bernard-hermant-CLKGGwIBTaY-unsplash copy (1).jpg
 

Kesäisin moni parveke ja terassi herää uuteen eloon! Koska Suomen suvi on lyhyt, suosittelemme ottamaan kaiken irti kauniista säästä ja ulkona vietetystä ajasta. Katso alta, miten terassin tai parvekkeen sisustus voi tuoda kesänviettoon uutta tunnelmaa.


Katse kohti jalkoja: pehmeä lattia tekee parvekkeesta kotoisan 

Ulkotiloihin sopivalla matolla saat parvekkeesta huonemaisemman. Suosittelemme katsastamaan kierrätysmateriaaleista tehdyt Rols Nature Premium Craft -parvekematot, jotka tuntuvat jalan alla luonnonkuidulta, mutta valmistetaan itse asiassa kierrätetyistä pulloista. Ekologisia mattoja koristavat kauniit luonnonläheiset sävyt ja upea chevron-kuvio.

Kasvit ja ruukut osana parvekkeen sisustusta

Erikokoiset kasvit ja hauskat ruukut tuovat rytmiä parvekkeelle! 

Ruukkujen osalta suosittelemme leikittelemään muotojen, värien ja pintamateriaalien kanssa. Katso ainakin Ferm Living Plant Boxit, joiden valikoimasta löydät kauniita värejä oliivinvihreästä puuteriroosaan. Suosittelemme myös Woudin pyöreitä ruukkuja! Jos kaipaat luonnonkivimäistä ja puuterisen väristä betonimaista pintaa, suuntaa katse kohti &Traditionin Collect SC -sarjan ruukkuja.

Kasvien valinnassa huomioi parvekkeen valo-olosuhteet ja omat viherpeukalon taidot. Osoitteesta parveke.fi voit helposti selvittää, kuinka paljon auringonvaloa ja hoitoa tietty kasvi kaipaa kukoistaakseen. Huomioi myös, että lasitetulla parvekkeella kasvit viihtyvät pidemmälle syksyyn.

Seinäkoristeet, verhot ja valaistus viimeistelevät kokonaisuuden

Parvekkeen tai terassin seiniä ei kannata jättää hyödyntämättä! Kokeile taulua, riippuvia ruukkuja tai seinäkoristeita. Esimerkiksi Menu POV -seinäkoristeista voi rakentaa seinälle kauniin kokonaisuuden.  

Tuote: Menu POV

Tuote: Menu POV

Verhoja voi myös hyödyntää parvekkeen sisustuksessa – ja ne auttavat parantamaan ulkotilojen käytettävyyttä. Ohuet, valoa läpäisevät verhot tuovat parvekkeelle pehmeyttä ja lämpöä sekä samanaikaisesti suojaavat tilan käyttäjää myös auringon paahteelta ja UV-säteilyltä.

Tunnelmallisen parvekkeen tai terassin kruunaa valaistus. Suosittelemme ladattavia, ulkokäyttöön sopivia valaisimia kätevänä lisävalon lähteenä. Valaisimet voi helposti viedä sisälle latautumaan ja sijoittaa ulkotilaan valontarpeen mukaan.