Pastellinsävyjä puutalossa - Villa Nya Hoppetin muutos Siuntiossa

Siuntiossa asuva nelihenkinen perhe oli etsinyt jo jonkin aikaa uutta kotia. Mitä pidemmälle uuden kodin etsintä jatkui, sitä selkeämmin kävi ilmi, että jokaisesta uudessa kotiehdokkaassa jäi jotakin puuttumaan. Perheen nykyinen talo taas oli valoisa, tilava ja sijainniltaan upea, mutta ei vastannut tyyliltään perheen toiveita. Lisäksi keittiö, kylpyhuoneet ja sauna olivat vanhentuneita. Myös julkisivu ja piha kaipasivat remonttia. Kodin hyvät puolet kuitenkin houkuttelivat jäämään. Niinpä perhe teki päätöksen jäädä nykyiseen taloon ja remontoida sen mieleisekseen. Perhe ehti toteuttaa keittiöremontin keittiöliikkeen kautta ja sisustaa lastenhuoneet kauniisti, kunnes he ottivat yhteyttä minuun. Nyt olisi muun asunnon vuoro. 
 
Projektin alussa tehtiin muutama linjaveto: lattiamateriaali jätettäisiin toistaiseksi ennalleen ja vaihdettaisiin vasta kun lapset ovat hieman kasvaneet. Kalustehankinnoissa yhdistettäisiin uusia hankintoja olemassaoleviin kalusteisiin. Lisäksi käytettäisiin laadukkaita materiaaleja ja uusittaisiin eteisen ja makuuhuoneen vaatesäilytykset toimiviksi. Asiakkaat myös halusivat, että hoidan suunnittelun lisäksi muutostöiden projektinhallinnan, jotta he voisivat keskittyä olennaiseen eli perheeseen ja omiin töihinsä.
Tästä alkoi hauska, mielenkiintoinen ja tapahtumarikas muutosprojektimme Villa Nya Hoppetin parissa. 

interior-anna-koponen-06 p.jpg

Olohuoneesssa on upea 4,5 metrin korkeus harjan kohdalla. Ilmavuutta ja korkeutta korostetiin vaihtamalla vanhojen, ilmettä madaltavien kiskovalojen tilalle Molto Lucen suunnattavat Lit spottivalaisimet. Olohuoneesren löytyi uusi matto Catalinasta: Linie Designin Justin Iwory on vaalea, mutta pinnan kuvio tekee siitä kiinnostavan. Vanhaa sohvaryhmää täydennettiin kanervan värisillä Innovationin Frej nojatuoleilla sekä tammisella Sits Love sohvapöydällä.  

interior-anna-koponen-05 p.jpg
 Keittiössä Foscarinin betoniset valaisimet yhdistettiin Artekin Pirkka tuoleihin. 

Keittiössä Foscarinin betoniset valaisimet yhdistettiin Artekin Pirkka tuoleihin. 

interior-anna-koponen-14 p.jpg

Perhe ihastui Eliisa Tuiskun Intergalactic tauluun, joka toikin väriä ja pirteyttä olohuoneeseen ja avokeittiöön. Taulussa toistuva Hexagonal-kuvio toistuu ympäri taloa eri yksityiskohdissa, kuten wc:n tapetissa, kylpyhuoneen mosaiikkilaatoissa ja makuuhuoneen seinähyllyissä. 

interior-anna-koponen-10 p valotettu.jpg
interior-anna-koponen-09 p väri.jpg

Päämakuuhuoneen yhteydessä olevaan wc-tilaan valittiin Wall&Decon tapetti. Tapetin saa myös tarvittaessa  vedenkestävänä wet-systems tapettina. Tapetissa olevaa hexagonal kuviota toistettiin myös makuuhuoneen seinähyllyissä. Mittatilauksena tilattuun allaskaappiin yhdistettiin Tapwellin messinkinen hana sekä Superfrontin Mini Mircus messinkiset vetimet. Hayn Strap peili yhdistettiin antiikkimessinginvärisiin seinävalaisimiin.

interior-anna-koponen-08 p väri.jpg
interior-anna-koponen-12 p.jpg

Kodin isoon kylpyhuoneeseen ja saunaan tehtiin kokonaisvaltainen remontti. Kylpyhuoneessa yhdistettiin 60 x 60 cm Laattapisteen kuivapuristettu porcellanato seinälaatta November Rain  pieneen 5 x 5 cm II River lattialattaan. Suihkuseinällä on ABL:n valkoinen heagonal mosaaiikkilaatta. Suihku on Tapwellin ja amme Noro Mood. Amme on perheen lasten ilonlähde ja aktiivisessa käytössä. 

interior-anna-koponen-01 p.jpg
interior-anna-koponen-02 p.jpg

Asiakaiden toiveena oli mahdollisimman valkoinen sauna. Lauteet ovat valkoisella vahalla käsiteltyä leveää haapaa. Saunan ja suihkuhuoneen väliin tehtiin T-mallinen lasitus, joka käsiteltiin likaa hylkivällä nanopinnoittella. Lasitus avaa tilan ja antaa katseen siirtyä saumattomasti kylpytilasta saunan kauniisin paneleihin. Saunassa vaihdettiin kiukaan paikka ja keskitettiin se ikkunan alle.  Kiuas on valkoinen Harvia Cilindro PC70VHEE 6,8kW sähkökiuas upotuskauluksella ja digitaalisella ohjauspaneelilla. Valaistus toteutettiin epäsuorilla kuituvaloilla lauteiden alle asennettuina. Saunan ikkuna antaa myös juuri sopivan verran valoa saunatilaan. 

Remontti- ja rakennustyöt toteutti rakennusliike Vanha Kaupunki. 

interior-anna-koponen-03 p.jpg