Leikittelevää harmoniaa väreillä ja tekstuureilla

Kun lapset kasvoivat ja omakotitalo Espoon Latokaskessa jäi kahden aikuisen asuttavaksi, vapautui paitsi neliöitä, myös tilaa uusille ajatuksille. Kodin omistajat toivoivat väriä, tekstuureja ja laadukkaita materiaaleja. Tilaa haluttiin vierailevien lasten ja ystävien tarpeisiin sekä kotona työskentelyyn. Tästä alkoi herkullinen projekti, jota oli ihana suunnitella.


Ihan ensimmäiseksi vaalea parketti sai väistyä, kun kotiin tehtiin näyttävä, tilan yhtenäistävä̈ lattia. Keittiöön ja eteiseen valittiin Decor H:n eloisa Vives Kerala Negro -laatta, joka yhdistyy kauniisti muualla talossa käytettyyn Timberwise-parkettiin. Herkullisen tumma Tammi Choco -parketti on harjattu ja öljyvahattu, ja luo kauniin taustan kodin muille väreille ja mattojen kuvioinneille.

Raikkaita seinäpintoja ja öljyttyä puuta

Tumman lattian pariksi valittiin seiniin muutama raikas ja harmoninen sävy. Yläkerran oleskelutilojen pehmeä Tikkurilan valkoinen sopii täydellisesti vanhojen oven- ja ikkunankarmien lämpimään sävyyn, olematta kuitenkaan liian keltainen. Makuuhuoneet saivat kukin oman sävynsä. Vihreä V444, siniharmaa L492 ja harmaanturkoosi V440 sointuvat kauniisti toisiinsa.

Alakerrassa toisen työhuoneen seiniä elävöittää Rebel Wallsin sumuinen metsätapetti, joka löytyi Värisilmä Espoon Muuralan valikoimasta. Muiden seinien pääväriksi valittiin hiekansävyinen Pro Grey 1916. Lämmittävänä elementtinä kodin tiloissa toimii tummaksi öljytty sormipaneeli, joka toistuu makuuhuoneen sängynpäädyssä, eteisen seinässä̈ ja toisessa alakerran työhuoneista. Kylpyhuoneissa sama vaikutus syntyi puujäljitelmälaatalla.

Yksi kodin hienoista yksityiskohdista on vanhat puuportaat, jotka urakoitsijana toiminut Rakennusliike Vanha Kaupunki kunnosti äärimmäisen kauniisti. Portaisiin haettiin öljyvahaamalla sama sävy kuin Timberwisen parketissa. Tässä ammattimies tunnetaan, sillä oikea sävysekoitus löytyy vain kokeilemalla. Timberwise käyttää öljyvahaan Osmo Colorin tuotteita, mutta ei ymmärrettävistä̈ syistä paljasta eri sävyjen kaavoja. Taitavan tekijän käsissä oikean sävyn hakeminen samoilla tuotteilla onnistui.

Näyttävät pariovet avautuvat olohuoneeseen. Eteisen linjakas penkki on Cobellosta.

Näyttävät pariovet avautuvat olohuoneeseen. Eteisen linjakas penkki on Cobellosta.

Keittiön selkeitä linjoja ja rauhallisia värejä täydentää laattojen graafinen rytmikkyys.

Keittiön selkeitä linjoja ja rauhallisia värejä täydentää laattojen graafinen rytmikkyys.

Ruokailutilan kruunasi Kartellin Kabuki-riippuvalaisin. Kalusteet Formverkistä.

Ruokailutilan kruunasi Kartellin Kabuki-riippuvalaisin. Kalusteet Formverkistä.

Kaunis sormipaneeli on upea tausta Cobellon eläväpintaisille vuodetekstiileille.

Kaunis sormipaneeli on upea tausta Cobellon eläväpintaisille vuodetekstiileille.

Pehmeyttä ja eläviä pintoja

Kodin tekstiilit haettiin laadukkaista materiaaleista, joissa on sopivasti tekstuuria. Verhoihin valittiin pellavaa ja mattoihin villaa, puuvillaa ja viskoosia. Viskoosi on materiaalina herkempi, mutta kahden aikuisen kotiin se uskallettiin kuitenkin valita olohuoneen mattoon. Uuden &Traditionin savutammisen InBetween -ruokailuryhmän alla on ohut Louis de Poorteren Janissary Multi -matto, jossa värikäs kukkakuvio yhdistyy höyhenmäiseen kehykseen. Kun laadukas liukuestematto pitää sen paikallaan, se sopii erinomaisesti ruokapöydän alle.

Kaikki asunnon uudet matot ovat Catalinasta, ja ne täydentävät jo kodissa olleita kauniita mattoja.

interior-anna-koponen-14.png
interior-anna-koponen-12.png
Vadelmanpunaiset pellavaverhot on teetetty Contract Decon Sutton House Reloaded -pellavakankaasta.

Vadelmanpunaiset pellavaverhot on teetetty Contract Decon Sutton House Reloaded -pellavakankaasta.

Linjakkuutta, rytmejä ja mattamustaa

Avaraan ja valoisaan keittiöön tilattiin rungot ja haluttuun sävyyn maalatut mdf-ovet kotimaisena mittatilaustyönä. Alakaappien raikas sininen on Tikkurilan Symphony-värikartasta sävy L491 ja HI-MACS -työtason sävy on Alpine White. Ne yhdistyvät kauniisti korkeiden kaappien rauhalliseen kitin sävyyn ja lattialaattojen rytmikkääseen kuviointiin.

Keittiön sirot irtohyllyt ovat Hübschin tuotantoa ja laatikostomekanismit ja saranat itävaltalaisen toimittajan valikoimista.

Mattamusta näkyy harkittuna aksenttina kodin yksityiskohdissa, kuten keittiön vetimissä, hyllyköissä ja kodinkoneissa. Se toistuu myös Nuuran Miira-seinävalaisimissa eteisessä ja olohuoneessa, sekä ViPP 912 -peilissä alakerran wc-tilassa.

Projektinhallinta kuuluu palveluun

Projekti oli hauska ja herkullinen suunnitella ja yhteistyö remontin toteuttaneen Rakennusliike Vanha Kaupungin kanssa sujui hienosti. Toki joka ikinen lähetys oli jossakin vaiheessa kadonnut jakelukeskuksen syövereihin tai kirjattu luovutetuksi jollekin täysin tuntemattomalle henkilölle. Tuttuun tapaan ne tarmokkaan ja sinnikkään selvittelyni ja pienen salapoliisityön avulla lopulta löytyivät ja saatiin onnistuneesti työmaalle.

Kiitokset ihanalle, analyyttiselle ja ennakkoluulottomalle asiakaspariskunnalle ja onnea uudistuneeseen kotiin!

Anna